Καλαμάτα 80 Autism Spectrum Disorder Volleyball Academy

Καλαμάτα 80 Autism Spectrum Disorder Volleyball Academy
04 Νοέ

Με υπερηφάνεια και υπευθυνότητα, από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου (και κάθε Κυριακή) ξεκινά η Καλαμάτα 80 ASD (Autism Spectrum Disorder) Volleyball Academy σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.

Μια Ακαδημία που θα δώσει στα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού να διασκεδάσουν μέσω ενός ομαδικού αθλήματος. Η ένταξη των παιδιών με αυτισμό σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλητισμού και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η άθληση για την υγεία τους είναι μια πρώτη συνεισφορά του προγράμματος άθλησης ASD της Ακαδημίας.

Το σημαντικότερο όμως κομμάτι, είναι οι δυνατότητες κοινωνικοποίησης που έχουν τα παιδιά αυτά μέσα από το πρόγραμμα, καθώς στον αυτισμό η κοινωνικοποίηση αποτελεί πρόκληση και, ως εκ τούτου, η συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλητισμού είναι εξαιρετικά επωφελής για την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

Έχει μάλιστα αποδειχθεί και μέσω ερευνών ότι η συμμετοχή παιδιών με αυτισμό σε ένα δομημένο περιβάλλον ομαδικού αθλητισμού έχει πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και συμπεριφορών. Σας περιμένουμε!

Μοιραστείτε το!
Facebook
YouTube
Instagram
Tiktok
Μετάβαση στο περιεχόμενο